Sabrering - hur gör man?
Konsten att Sabrera
Det kan vara en mycket speciell upplevelse att få sabrera en flaska champagne och garanterat ett imponerande sätt att inleda en förgylld afton!
Det är inte så svårt som det kan tyckas, att sabrera och alla kan lära sig det! Med en väl kyld flaska champagne, sabreringssvärd, en fast handled, en hög armbåge och en bestämd sabrering av buteljen så har ni garanterat en underhållande sabrering upplevelse. Vi rekommenderar att den första sabreringen sker efter instruktion och övervakande av en kunnig och erfaren sabrör, eftersom det är extremt viktigt med säkerheten. Vill ni ha hjälp med att instruera företaget eller kompisgänget i hur man gör? Kontakta oss för att diskutera ett upplägg som passar din kommande bjudning eller tillställning.
Hur sabrerar man en flaska champagne?
-
-
-
-
-
-
- Kyl hela flaskan, optimal temperatur är 3-5 grader. (Undvik att kyla i hink med halsen över isen då flaskans hals ska vara nedkyld även den).
- Tag försiktigt bort all folien och grimman runt korken. Om champagnen har kylts ned väl sitter korken kvar i flaskan.
- Tag bort all folie som sitter längs flaskans hals, det här för att göra det enklare för sabeln att glida längs med sabelns hals.
Hitta en av de två fogarna längs flaskans sida (Flaskan är tillverkad av två halvor som fogats tillsammans vilket bildar två fogar längs med hela flaskan). - Håll i flaskan ordentligt genom att placera tummen i flaskan bas och sätt armbågen intill kroppen. Se till att halsen är riktad i fyrtiofem graders vinkel uppåt från det horisontala läget och att du inte riktar flaskan mot någon.
- Lägg lugnt sabeln platt längs flaskans fog och i 90 graders vinkel mot flaskans hals.
- Med en lugn men handfast och bestämd rörelse för sedan sabeln längs med flaskan förbi halsen på flaskan och den lilla ”glasringen” som buktar ut från flaskan. Det är där sabeln ska träffa och det är också där flaskan snittas. När du ska göra rörelsen så sikta ”genom” korken likt ett elegant golfslag istället för att stanna när du tror att det är rätt ställe.
- Kraften när du slår emot denna ring med sabeln förstärks genom flaskans inre tryck, så att korken flyger iväg på ett dramatiskt vis. Detta leder till ett fint snitt på glasflaskans hals och champagnen är redo att avnjutas.
-
-
-
-
-